lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Arkitektstudent från Lunds universitet "på scen" imorgon kväll

2015-02-12

Imorgon kväll, fredag 13 februari kl 18-20, är det vernissage för utställningen Ung Svensk Form på ArkDes (Arkitektur- och designcentrum) i Stockholm. Ung Svensk Form är Svensk Forms nationella designutmärkelse för unga formgivare.

Svensk Forms vd Ewa Kumlin kommer att samtala med två av deltagarna, varav den ena är Robert Janson som är arkitektstudent  Lunds universitet.

Hidden Treasure

Robert Janson

Jury:

”Den genialiskt betitlade, offentliga skulpturen med en funktion, att ge sopor ett särskilt värde – och njutning i den annars så tråkiga promenaden till återvinningsstationen.” 

Det måste vara en konstant koppling mellan stadens liv och återvinning. Något vi är stolta över, alltid tillgänglig och en del av Köpenhamns vardag. De nya återvinningsstationerna placeras i det offentliga rummet, sticker ut och fångar din uppmärksamhet i vardagen. Om återvinning blir en naturlig del av vår vardag så återvinner vi också mer. Istället för att gömma återvinningsstationerna bakom bensinmackar och Ica-butiker lyfts de fram och placeras i det offentliga rummet. Återvinningsstationerna får en gemensam och tydlig identitet som sprider budskapet om återvinning, en dold skatt.

Vernissage som Facebook-event: https://www.facebook.com/events/348474532025969/

...och på webben: http://svenskform.se/kalendarium/ung-svensk-form-invigning-pa-arkdes/