lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Stockholm Furniture & Light Fair februari 2015

Katalog i pdf-format 

Arkitekter bidrar till skapandet av städer, rum och platser. De designar byggnader, rum och ting, men trots deras arbetes vida spektrum är det ofta i ett tidigt stadie som arkitekterna lämnar över sina ritningar till andra och går vidare.

I detta projekt, som sträcker sig över fem veckor, får arkitektstudenterna, som går sitt andra år, en möjlighet att utveckla en idé från den allra första skissen till en färdig prototyp gjord av dem själva i verkstaden. Stolta lämnade vi Stockholm med nya erfarenheter, bilderna från mässan är tagna av fotograf Ida Fia Sveningsson

Så här skrev DN/Kultur den 6 februari, /Annica Kvint

"I Greenhouse, mässans avdelning för ung design, är det Arkitekturskolan vid Lunds universitet som lyser klarast. Bilden av en ensam människa framför en stridsvagn på Himmelska Fridens torg har i Maria Bjurhs materiella tolkning blivit en hantverksmässigt framtagen hylla i massiv björk. De flyttbara hyllplanen, som görs med hjälp av träpluggar, består till största delen av tunna bomullssnören. En bild god som någon av den nya, sköra värld vi lever i."

Läs mer om projektet på happylookbook.tumblr.com

 

 

 

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidansvarig: